Cheval Mon Ami

Idag åkte Cheval mon ami härifrån efter en sommar på bete. Nu ska han förberedas inför kriterieauktionen. 
Lycka till!
 
16/8-18


 

Boras Å. tvåa på Solvalla

I fredags hade vi årets första start på Solvalla, som resulterade i en andra plats på distansen 2140m på tiden 1.18,6. 

Ingen bra dag på Örebrotravet

Xantippa Å. och Yatzina Å. startade på Örebrotravet igår. Tyvärr så gick det inte som planerat. Xantippa Å. blev oplacerad på 2680 m. På tiden 1.19,7g, så nu har vi tagit beslutet att Xantippa Å. går till avel. 
Yatzina Å. blev också oplacerad hon blev hängande i tredjespår i 1300m och sen kom hon ner och fick en trött rygg framför sig men vi är nöjda med henne hon gick 1.17,6 2100a. 

Zarah Zolide tvåa på Solvalla

Tisdagen 22/11 började vi med att åka till Eskilstuna med Xantippa Å. som tyvärr blev diskad för galopp redan i starten. 
Zarah Zolide startade sedan på Solvalla i ondags och blev tvåa på tiden 1.15,4 2 150m a. Zarah fick andra par utvändigt och kunde gå ut 900 m kvar i tredje spår, men kunde tyvärr inte rå på ledaren. 

Till nästa vecka har vi anmält Yatzina Å. och Xantippa Å. till Örebor


25/11-16

Femma på Gävle

I Tisdags tävlade Yatzina Å. med Ulrika i sulkyn och blev 5a på tiden 1.19,9 2160. Yatzina gjorde ett bra lopp, banan var något tung och hon fick gå ute i spåren i sista sväng med punktering på sulkyn. Vi är nöjda med hennes prestation och hoppas hon har hittat tillbaka till sin form. 

Nästa vecka startar Xantippa Å. på Eskilstuna och Zarah Zolide på Solvalla 

17/11-16

Seger på Solvalla

Vilken dag det blev igår! Zarah Zolide, som var helt bortglömd i spelet, gick och vann lärlinsloppet på Solvalla med Ida i sulkyn på fina tiden 1.14,8 2140 a. 
Vidare till Gävle hade stallet två hästar till start. Ava Å. som blev 4a med krafter kvar 1.18,1 2140a. Yatzina Å. blev det tyvärr inga pengar för trots en bra prestation på tiden 1,15,7 2140a. 

Vi började veckan med två starter på Solvalla i tisdags, Xantippa Å.  blev opl på tiden 1.16,3 2140a med Lukas Svedin. Alfons Å. blev också opl på tiden 1.17,5g 2140a med Ulrika i sulkyn. 

Dubbel trea på Örebro

Ida räddade dagen på Örebro med sina två styrningar. Alfons Å. blev trea och fick gå med jänkarvagn och norskt huvudlag och det var ett bra koncept på tiden 1.17,1.
Zarah Zolide blev också trea och fick gå ute i spåren sista 500m och gjorde det bra på tiden 1.16,1
Lukas dag blev två galopper med Boras Å. och Ava Å. 

Sedan 1968 har vi fött upp och tränat travhästar här på Ådö Säteri. För tillfället har vi ett trettiotalhästar på gården, varav 15 är i egen träning. Vår uppfödning har i år gett oss fyra små söta fölungar, alla efter Pampino.

 

Träning av travhästar

På Ådö tränar vi för närvarande 13  hästar.

Vill du ha priser och upplägg för din travhäst, kontakta oss så återkommer vi med ett förslag. Priser hittar du under fliken träning.

Klicka här om du vill följa vår framfart på travbanorna.

Vi är självförsörjande på hö som vi idag tar in som löshö till våra körhästar och ensilerar till fölstona. Havren köper vi i bulk.

Foder

Ställ gärna en fråga!

I korthet...

Dubbelseger på Lindesberg

I söndgas hade vi fyra hästar till start på Lindesberg. 
Ida och Lukas Svedin turades om att köra de fyra hästarna. Dagen inleddes med en fjärdeplats med Ava Å. följt av en sjundeplats med Xantippa Å. I lopp 4 såg  Lukas till att det blev ändring i med Zarah Zolide, som tog sin första seger och stallets första för i år. Ida ville inte vara sämre, så med en bra avslutning med Yatzina Å. i lopp 7 säkrade hon dagens andra seger. 

Ett tillfälligt fel har uppstått med Instagramflödet. Var vänlig försök igen senare.